Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: σήμερα στις 19.30 η “φλόγα της αγάπης” στο Δημαρχείο (ΚΑΙ οι χορωδίες του Δήμου!)

afdim1Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχεται την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου κι ώρα 19:30, τη “φλόγα της αγάπης” της 11ης Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).

Η “φλόγα της αγάπης” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπό μας. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2013 από το Καναλάκι της Πάργας και ολοκληρώνεται στις 4 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

Η φλόγα θα διέλθει από την πόλη της Αλεξάνδρειας ερχόμενη από τις τοπικές Κοινότητες Τρικάλων, Κορυφής και Λιανοβεργίου και συγκεκριμένα η διαδρομή της θα περιλάβει τις οδούς: Ελευθερίου Βενιζέλου, Νικολάου Πλαστήρα, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βετσοπούλου, Αριστοτέλους και Εθνικής Αντίστασης με στάση στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα υποδεχθεί τη φλόγα στο χώρο του Δημαρχείου οργανώνοντας τελετή αφής με τη συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου και τη συνδρομή των Συλλόγων Αιμοδοτών Μελίκης, Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου και Τρικάλων.Την τελετή αφής θα ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, που θα περιλαμβάνει ομιλίες των ιατρών Γκιρτοβίτη Φώτιου (ΕΣΥ) και Ντινοπούλου Έλλης (Νοσ. ΑΧΕΠΑ) με θέμα την αιμοδοσία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας “Αλεξανδρινές Φωνές” και “Μελισσάνθη” παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με θέμα την  ειρήνη, την αγάπη, την αδελφοσύνη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Με τη λήξη της τελετής αφής, η “φλόγα της αγάπης” θα συνεχίσει τη διαδρομή της μέσω της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης. μεταφερόμενη με μοτοσυκλετιστές.