Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Πόλεμος" δηλώσεων μεταξύ Γιοβανόπουλου – Τσαβδαρίδη


“Πόλεμος” φαίνεται πως έχει ανοίξει μεταξύ των βουλευτών Ημαθίας Γιοβανόπουλου Κ. (Ανεξ. Έλληνες) και Τσαβδαρίδη Λάζ. (Νέα Δημοκρατία) αναφορικά με το θέμα της 1η Μεραρχίας Πεζικού.
Το θέμα ξεκίνησε με ένα δελτίο τύπου του δεύτερου, συνεχίστηκε με μια ανάρτηση του πρώτου στο facebook (που την αναπαρήγαγαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ και blogs) και τώρα συνεχίζεται με ένα νέο δελτίο τύπου από τον βουλευτή της ΝΔ, απάντηση στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Η απάντηση Τσαβδαρίδη (γιατί τα υπόλοιπα θα τα βρείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις) είναι η εξής:
Προφανώς ο συνάδελφος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος είναι φανερά επηρεασμένος από το θερβαντικό κλίμα της δεκατριάμηνης παρουσίας του στην Βουλή των Ελλήνων, όπου έχει αναλάβει τον ρόλο του Σάντσο Πάντζα, εν μέσω ελεγειών και ποιημάτων που δημοσιεύει κατά καιρούς στα ΜΜΕ.

Ως Σάντσο Πάντζα λοιπόν, στο πλευρό του Δον Κιχώτη, κατά κόσμον Πάνου Καμμένου, σίγουρα δεν έχει καμιά επαφή με την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας στην Ημαθία.
Φρονώ ότι δεν γνωρίζει καν που βρίσκεται η 1η Μεραρχία Πεζικού, πολύ δε περισσότερο δεν γνωρίζει, αφού κοιμάται ύπνο βαθύ σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, σε τι αποσκοπούσε η παρέμβαση μου προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μέσα από τον αμπελοφιλοσοφικό του οίστρο λοιπόν δεν έχει αντιληφθεί ότι με την παρέμβαση μου ,ούτε τον εθνικό σχεδιασμό άμυνας της χώρας προσπάθησα να αλλάξω, ούτε να επιβάλω στο Πεντάγωνο την προσωπική μου άποψη για το αμυντικό δόγμα της χώρας.
Αντίθετα η δική μου ανυποχώρητη στάση είχε να κάνει με αυτό ακριβώς, με την πιστή εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ που προέβλεπε την παραμονή της Μεραρχίας στη Βέροια, η οποία απόφαση επρόκειτο να αλλάξει με μονομερή πρωτοβουλία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Ας κρατήσει λοιπόν για τον εαυτό του ο κ. Γιοβανόπουλος τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.
Η Βέροια θα κρατήσει την ΙΜΠ, η οποία με την αναβάθμιση της θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες μόνιμα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που είτε κατάγονται από την Ημαθία, είτε μένουν μόνιμα εδώ.

Προσωπικά τον καλώ να ξεπεζέψει από τον ημίονο του και να πάψει να ακολουθεί το αφεντικό του στο κυνήγι των μαγικών ανεμόμυλων!
Εξάλλου είναι γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο πορεύεται άκρατα ο ίδιος και το κόμμα του, περί σύστασης επιτροπής στρατιωτών που θα διορίζει τους αξιωματικούς της αρεσκείας τους στις μάχιμες μονάδες!
Αντί να συνεχίσει να εκφράζει τον φιλοσοφικό-φιλολογικό-ποιητικό εσωτερικό του κόσμο, εν μέσω συνομοσιολογικών και άλλων τινών φληναφηματικών πονημάτων, ελπίζω να συστρατευτεί μαζί μου για να δώσουμε από κοινού μάχες για τα προβλήματα της Ημαθίας, σε όποιο επίπεδο και αν χρειαστεί.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο Ν.Δ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ