Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι αριθμοί να ευημερούν. Όλα τα άλλα δεν πα’ να …

Η χώρα γερνάει, τόσο απλά.
Αυτό όμως δεν τους νοιάζει – πέρα από τα δημοσιονομικά δεν κοιτάνε το προφανές, την εξαφάνιση που δεν είναι μακριά

Τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της τρίτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων “ΗΛΙΟΣ” είναι συντριπτικά για το μέλλον της χώρας μας: οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 2.707.727 άτομα.
Ας το δούμε λίγο …”μπακαλίστικα” και απλοϊκά: αν στους συνταξιούχους που ανακοινώθηκαν υπολογίσουμε και ένα 3-3,5% που δεν “φαίνεται” πουθενά (δηλαδή που δεν λαμβάνει σύνταξη από πουθενά άρα δεν είναι καταγραμμένο)αλλά και ένα 1,5% που μπορεί να είναι μικρότεροι (αλλά λαμβάνουν σύνταξη λόγω των διαφορών στη συντάξιμη ηλικία), τότε θα πιάσουμε περίπου τα 2.750.000 ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας.

2.750.000 σε ένα σύνολο πληθυσμού…

… 10.815.197 ατόμων. Δηλαδή, πάνω-κάτω, το 25,5% του πληθυσμού της χώρας μας ανήκει σε αυτό που λένε “τρίτη ηλικία”.


Η χώρα γερνάει εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί, και οι προηγούμενοι και οι παραπροηγούμενοι δεν κάνουν τίποτε για αυτό. Το αντίθετο μάλιστα: πλέον θεωρούν τα παιδιά τεκμήριο για τη φορολόγηση. Πλέον κόβουν επιδόματα τοκετού, κόβουν βοηθήματα και επιδόματα τέκνων, διαλύουν οικογένειες αλλά και κάνουν τους νέους (που τώρα θα έπρεπε να σχεδιάζουν πως θα στήσουν το σπίτι τους) να σκέφτονται τίποτε σχετικό.