Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μέχρι και εκλογές είναι διατεθειμένος να προκαλέσει


Κατά πως φαίνεται ο Σίλβιο έχει μπερδευτεί λίγο και έχει κάνει μια εντελώς προσωπική του υπόθεση (όπως είναι μια καταδίκη για φορολογική απάτη) εθνικό θέμα.
Ναι, εθνικό, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Κυβέρνηση Λέτα (που ήταν στην Αθήνα προ ημερών) στηρίζεται και σε αυτόν και στο κόμμα του “Λαός της Ελευθερίας” (PdL).
Μεταξύ των τελευταίων κινήσεων είναι και η πίεση – δια της …απειλής παραίτησης του βουλευτών και γερουσιστών του PdL – ώστε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να απονείμει χάρη στον αρχηγό τους. “Να αποκατασταθεί η Δημοκρατία” ζητούν με στόμφο οι κοινοβουλευτικοί του PdL, ενώ από την Προεδρία ήδη παίρνουν αποστάσεις, αφού…

…όπου σταθούν και όπου βρεθούν αναφέρουν πως το ισχύον νομικό πλαίσιο ορίζει με σαφήνεια ποια πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για την απονομή χάριτος και υπό ποίες συνθήκες.
Απ’ την άλλη, οι συνεταίροι στην Κυβέρνηση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, διατείνονται πως θα ψηφίσουν υπέρ της έκπτωσης του Μπερλουσκόνι από το αξίωμά του.
Την Πέμπτη, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου, την καταδίκη του Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, τα τρία εκ των οποίων παραγράφονται, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA η αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου ακύρωσε ήδη την ισχύ του διαβατηρίου του Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου για να ενημερώσει το δικαστήριο του Μιλάνου αν θέλει να εκτίσει τον ένα χρόνο φυλάκισης σε κατ’ οίκον περιορισμό.