Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επεισόδια χθες αργά το βράδυ σε κέντρο κράτησης μεταναστών


Άλλο ένα ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στον μεταναστευτικό τομέα (παντελής έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής από το 1991 και μετά καθώς και αποσπασματικά μέτρα, ίσα για να μπει η σκόνη κάτω απ’ το χαλάκι)

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής, όταν κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και σεντόνια.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα επεισόδια άρχισαν μετά το βραδινό φαγητό, όταν ομάδες αλλοδαπών επιτέθηκαν ξαφνικά στους αστυνομικούς που βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα στρώματα και τα σεντόνια, καθώς και σε χώρους όπου κοιμούνται.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες έσπευσαν στο Κέντρο Κράτησης προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν απόδραση. Οι πυροσβέστες έως τα μεσάνυχτα είχαν σβήσει τις φωτιές, αποτρέποντας την επέκτασή τους και σε άλλους χώρους του Κέντρου.

Αιτία των επεισοδίων, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είναι όμως διασταυρωμένες από πουθενά, ήταν η παράταση του χρόνου κράτησης των λαθρομεταναστών – ενώ κάποιοι, πέραν του πρώτου αιτίου, κάνουν λόγο και για διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης, για τις οποίες δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα πράγματα.