Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυο ιστορίες με ενδιαφέρον


Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για δυο υποθέσεις που φαινομενικά είναι άσχετες μεταξύ τους αλλά …κάτι βρωμάει. Γιατί δεν είναι υποθέσεις ρουτίνας ενώ διαδραματίζονται στο Αιγαίο – το οποίο οι Τούρκοι το βλέπουν και τους τρέχουν τα σάλια.

Η πρώτη είναι η σύλληψη ενός 72χρονου υπηκόου Γερμανίας, ο οποίος συνελήφθη για κατασκοπεία στη Χίο. Σύμφωνα με την αστυνομία…

… ο 72χρονος φωτογράφιζε εγκαταστάσεις και υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων στη Χίο και παρέδιδε το υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υπηκόους Τουρκίας. Κατά τη σύλληψή του είχε δυο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου. Από την έρευνα προέκυψε ότι φωτογράφιζε, τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γίνοταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή.


Η δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με τη σύλληψη την Τρίτη το πρωί στα ανοιχτά της Χίου (πάλι στη Χίο) από το λιμενικό τεσσάρων ατόμων (2 Ελλήνων και 2 Τούρκων κουρδικής καταγωγής) που μετέφεραν με το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών. Το ίδιο απόγευμα συνελήφθησαν ακόμη 2 άτομα, Έλληνες.