Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γερμανία: έχουν να ακουστούν ακόμη πολλά (στις 4 εβδομάδες που απομένουν)

Πολλά γράφονται στον κυριακάτικο Τύπο σήμερα για τη …λογοδιάρροια που έχει πιάσει τους Γερμανούς εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όταν αναφέρονται στην Ελλάδα.
ΕΔΩ είπαμε πριν από 15 μέρες τι θα πρέπει να αναμένουμε.
Αναλύσεις επί αναλύσεων στα ελληνικά ΜΜΕ, που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας αλλά και της ηλιθιότητας (ή του πληρωμένου “ρεπορτάζ”).
Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο απλός είναι ο υπολογισμός του 1+1=2: στη Γερμανία έχουν εκλογές. Και θα ακουστούν τα πάντα, στο βωμό της εκλογής του οποιουδήποτε. Γιατί οι Γερμανοί έχουν ποντάρει πάρα πολλά στο “πρόγραμμα” που εφαρμόζεται στη χώρα μας, έχουν κερδίσει ακόμη περισσότερα (ευρώ) από την πολιτική που ασκείται τα τελευταία 3-4 χρόνια, ενώ…

…είναι εμφανές πως μια αποτυχία θα βαρύνει την Δωροθέα και τον Σόιμπλε και θα είναι “βούτυρο στο ψωμί” των αντιπολιτευομένων (που επιζητούν μια νίκη που θα τους στείλει στην Καγκελαρία μετά από χρόνια απουσίας).

Για αυτό ακούμε τα πάντα. Αν και όπως μαθαίνουμε από φίλους που βρίσκονται στη Γερμανία, εδώ ακούμε – δια του ελληνικού συστήματος των ΜΜΕ – μόνο αυτά που λέγονται από πολιτικούς “πρώτης γραμμής”. Που να μας έλεγαν και τι ακούγεται από τα …”δεύτερα”, σε ομιλίες που κάνουν σε μικρές πόλεις!!!