Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γέφυρα Νησελίου: ένα ακόμη σημείο που είναι επικίνδυνο και πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα!

Όχι, δεν πήραμε “εργολαβία” την παρουσίαση των διασταυρώσεων και των επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου της περιοχής. Όχι!
Απλά επισημαίνουμε κάποια σημεία από τα οποία λίγο-πολύ όλοι περνάμε, στα οποία θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις (άμεσα, αν είναι δυνατόν), ώστε να γίνουν ασφαλέστερα για όλους μας.
Στις φωτογραφίες στη συνέχεια θα δείτε δυο σημεία που ειδικά την εποχή αυτή έχουν μεγάλο φόρτο κίνησης αλλά είναι μέσα στο σκοτάδι. Έξω από το Νησέλι, στο δρόμο για το Αιγίνιο (επάνω στη γέφυρα και στη συμβολή του δρόμου για Αιγίνιο με την έξοδο από την Εγνατία Οδό).
Απόλυτο σκοτάδι λοιπόν, αφού δεν λειτουργεί ο φωτισμός. Σε ένα σημείο ιδιαίτερα δύσκολο από κάθε άποψη,

… αφού στο σημείο -εκτός από την γέφυρα που είναι θεοσκότεινη – υπάρχει και η απότομη στροφή, αμέσως μετά.
Ο φωτισμός θα βοηθήσει επίσης να γίνουν διακριτά και δυο άλλα σημεία, εκεί που “κουμπώνει” η γέφυρα με τον δρόμο. Τα σημεία αυτά είναι άκρως επικίνδυνα (όλοι έχουμε αισθανθεί το τράνταγμα στο αυτοκίνητο), ειδικά για αυτούς που οδηγούν δίκυκλα. Και δεν είναι λίγοι οι νέοι της περιοχής που ειδικά την εποχή αυτή επιστρέφουν με τις μηχανές τους από τις παραλίες ή πηγαίνουν για να διασκεδάσουν στα διάφορα παραλιακά μαγαζιά της Πιερίας.
Η γέφυρα – ελάχιστα σημεία στο κέντρο της είναι φωτισμένα, και αυτά από τα φώτα της Εγνατίας. Στο βάθος η στροφή που οδηγεί στο Νησέλι

Φωτογραφία στο τέλος της γέφυρας (προς Αιγίνιο). Τα φώτα στο δρόμο είναι από αυτοκίνητο που περνούσε τη στιγμή εκείνη ενώ λειτουργούν μόνο τα φώτα της διασταύρωσης της οδού με την έξοδο της Εγνατίας από Βέροια (στο βάθος)

Διασταύρωση εξόδου από την Εγνατία (από Θεσσαλονίκη) με τον δρόμο για Αιγίνιο. Φώτα πουθενά στη συμβολή των 2 δρόμων και χόρτα που κρύβουν πινακίδες.

Η (κατάφωτη) Εγνατία Οδός – σε αντίθεση με τον δρόμο που είναι παραδίπλα ή/και περνά από πάνω της