Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος: οι εργατικές στο Πλατύ θα παραδοθούν στις 6 Σεπτεμβρίου


Αυτό είναι το κεντρικό νόημα του δελτίου τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ και blogs ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μακάρι αυτή τη φορά να έχει δίκιο και να βγει αληθινός. Κάποια πράγματα συντείνουν σε αυτό, στην παράδοση δηλαδή των κατοικιών – και μακάρι ο βουλευτής να βγει αληθινός στο χρόνο που αναφέρει για την παράδοση στους δικαιούχους:
– η ημερομηνία “ταιριάζει” με το πανηγύρι του Πλατέος, που είναι 2 ημέρες αργότερα. Ένα τέτοιο γεγονός πάντοτε βοηθάει στις κορδέλες (πάντα το λέγαμε και θα το λέμε, όσο “κακό” κι αν ακούγεται: δυστυχώς χρειάζεται ένα γεγονός τοπικής ή γενικότερης σημασίας για να δοθούν σε χρήση έργα τέτοιας σπουδαιότητας),
– σήμερα το πρωί είδαμε να γίνονται κάποιες εργασίες καθαρισμού του χώρου, γιατί (όπως είχαμε γράψει) τα χόρτα είχαν φτάσει τα 2 μέτρα και υπήρχε μια γενικότερη εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων. Για τα σπίτια δεν μιλάμε, αυτά είναι (ή μάλλον “ήταν”) έτοιμα από καιρό.

Ο βουλευτής στο δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:
Παραδίδονται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι 80 εργατικές κατοικίες του Πλατέος, στους δικαιούχους τους, όπως διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, καθ’ ύλην αρμόδιος, μετά και την ενσωμάτωση στις υπηρεσίες του, των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Πρόκειται για έναν οικισμό 80 εργατικών κατοικιών, με άρτιες -κατασκευαστικά- προδιαγραφές, ο οποίος διαθέτει, παράλληλα, εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας, καθώς και δύο υπερσύγχρονες και εξοπλισμένες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετούν πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, μετά από συνεχείς επαφές και εργώδεις προσπάθειες, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τον πρώην Πρόεδρο της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), Νίκο Κουλοχέρη, συνέβαλε ώστε να διευθετηθούν και να ξεπεραστούν τεχνικά αλλά και γραφειοκρατικά ζητήματα που εκκρεμούσαν και καθυστερούσαν την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους.

Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος, δήλωσε τα εξής:
«Μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής και αναβολών, οι εργατικές κατοικίες, είναι έτοιμες να παραδοθούν στους δικαιούχους. Ενώ εδώ και τρία χρόνια, αυτό το σημαντικό έργο είχε ολοκληρωθεί, τεχνικά ζητήματα αλλά και γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμπόδιζαν την παράδοση τους, στις δικαιούχες οικογένειες. Πλέον, μετά από προσπάθειες όλων των πλευρών, οι όποιες δυσκολίες είχαν προκύψει, ξεπεράστηκαν. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο ΟΑΕΔ, ως όφειλαν, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, παραδίδουν στις οικογένειες που το δικαιούνται τις κατοικίες τους. Το όνειρο απόκτησης ιδιόκτητης και σύγχρονης στέγης, γίνεται πλέον πραγματικότητα».