Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χιλή: το ΄χουν χάσει στην κυριολεξία!


Ορισμένοι εκεί κάτω το ‘χουν χάσει στην κυριολεξία!

Παρά το ότι το θέμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “εξαιρετικά ευαίσθητο” (αφού παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες όπως η θρησκεία, ο νόμος, η λογική, η ιατρική, η ηθική κλπ), με σχετική ευκολία θα γράψουμε ότι στη Χιλή – όπως και σε πολλές άλλες χώρες – στο συγκεκριμένο θέμα το έχουν κυριολεκτικά χάσει.
Μια 11χρονη έπεσε θύμα βιασμού και έμεινε έγκυος. Δράστης είναι ο φίλος της μητέρας της – ο οποίος θέλει κρέμασμα αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Ο πρόεδρος της χώρας, ένας άνθρωπος που καθώς φαίνεται είναι αλλού, εξήρε “το κουράγιο” της 11χρονης και στήριξε τη νομοθεσία η οποία απαγορεύει σε κάθε περίπτωση την άμβλωση.
Απ΄την άλλη, έβγαλαν τη μικρή στην τηλεόραση και αυτή…

…δήλωσε ευτυχισμένη που θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, “ακόμα και αν πρόκειται να προέρχεται από τον άνθρωπο που με έβλαψε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς σκέφτεται η μικρούλα αρκεί να δούμε τι ακριβώς είπε: “Θα είναι σαν να κρατάω στα χέρια μου μια κούκλα”!
Ο επιστημονικός κόσμος της χώρας και οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι χτυπάνε τα κεφάλια τους με αυτά που ακούνε και βλέπουν. 

Ένα παρόμοιο γεγονός – δεν σχετίζονταν με βιασμό ανήλικης αλλά με ιατρικό πρόβλημα που θα είχε το έμβρυο – που συνέβη στο Ελ Σαλβαδόρ, στο οποίο επίσης απαγορεύεται η άμβλωση για οποιονδήποτε λόγο, λύθηκε με νομικίστικο τρόπο (δείτε ΕΔΩπερισσότερα). Τουλάχιστον εκεί προσπάθησαν να βρουν λύση και τη βρήκαν – αν και τελικά το βρέφος απεβίωσε μόλις 5 ώρες από τη γέννησή του.