Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου


Μετά από μια συνεδρίαση που τα είχε όλα και κράτησε περίπου 9 ώρες (ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό γύρω στις 3 τα χαράματα σήμερα) οι βουλευτές ψήφισαν ώστε να παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Θα παραπεμφθεί για τρία αδικήματα, δύο σε βαθμό κακουργήματος (της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (της νόθευσης εγγράφου).
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει πλέον για τη βασιμότητα των τριών κατηγοριών που του αποδίδονται. Εντός της εβδομάδας θα γίνει η κλήρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, …

…για τη σύνθεση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβούλιο από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος.

Ο πρώην υπουργός άφησε σαφείς αιχμές για την κατάσταση που υπήρχε τότε αλλά και για πρόσωπα ενώ μίλησε για αδικία, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “…γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα πολλών κυβερνήσεων, και των δύο κομμάτων, στην πλάτη μου”. 
Και στο σημείο αυτό ΙΣΩΣ να έχει και δίκιο ο Παπακωνσταντίνου (ο οποίος δεν είναι όμως άμοιρος ευθυνών, αφού είναι ο πρώτος ΥΠΟΙΚ που υπέγραψε το Μνημόνιο Νο1 – κατά συνέπεια το πρώτο βήμα για το δέσιμο της χώρας χειροπόδαρα.
Οπότε, τα περί των κατηγοριών για τις οποίες παραπέμφθηκε ίσως και να είναι απλές οδοντόκρεμες (ειδικά δε τώρα που τον παραπέμπουν μόνο του!), αφού θα έπρεπε να μιλήσει και να δώσει λόγο για τα Μνημόνια πρώτα και μετά για όλα τα άλλα…