Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ευχαριστήριο σε Βεσυρόπουλο από ΕΣΕΕ


Ευχαριστήρια επιστολή στάλθηκε στον βουλευτή Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλο από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με αφορμή, όπως αναφέρεται, την παρέμβασή του στο σχέδιο νόμου “Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών”.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: η παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και άλλων Βουλευτών, έγινε ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου, που αφορούσε  το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων έως 250 τ.μ., 52 Κυριακές του έτους.

Με την παρέμβαση αυτή, δεν θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και με την τροποποίηση που επήλθε, περιορίστηκε η λειτουργία τους σε 7 συγκεκριμένες Κυριακές του χρόνου.
Την απόφαση για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, θα παίρνει μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ για την περαιτέρω  λειτουργία τους, η όποια απόφαση θα πρέπει να συνοδεύεται από διαβούλευση ανάμεσα στους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και εμπορικούς συλλόγους  με τον Αντιπεριφερειάρχη και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ο κ. Βεσυρόπουλος, τόνισε:
Από την πρώτη στιγμή κατέθεσα τις ενστάσεις μου  για αυτό το μείζων ζήτημα, που αφορούσε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, σχεδόν όλες τις Κυριακές του έτους. Μετά τις τροποποιήσεις του συγκεκριμένου άρθρου, που καταφέραμε να ψηφιστούν, δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές.
Η ημέρα της Κυριακής έχει την ιδιαιτερότητα της. Οφείλουμε να τη σεβόμαστε και μαζί με αυτή και τους Έλληνες εργαζόμενους πολίτες αλλά και τον εμπορικό κόσμο.
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιχείρησης.
Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και τα νέα δεδομένα, επιβάλουν την ενίσχυση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, που αποτελεί τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας. Η επανεκκίνηση της ελληνικής αγοράς, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα και επιδίωξη μας, φυσικά μέσα από την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού“.