Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επείγονται οι "φίλοι" να προχωρήσουν οι …μεταρρυθμίσεις (και οι εκπαιδεύσεις)


προβλέπεται να συζητηθεί και κάτι που αφορά τους νέους Έλληνες (που έχουν χτυπήσει 59,2% ανεργία στις ηλικίες κάτω των 25 ετών)

Το επείγονται το θέμα οι άνθρωποι. Θέλουν να κλείνουν όλα, όσο είναι νωρίς. Νωρίς για τη Δωροθέα, νωρίς για τη δική μας Κυβέρνηση, νωρίς για τους “δανειστές” μας.
Για το λόγο αυτό πιέζουν όσο μπορούν, ώστε όλα τα θέματα που έχουν ανοιχτά με την Επιτροπεία να κλείνουν το συντομότερο, αν είναι δυνατόν μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Για αυτό το λόγο έγιναν κι οι δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει…

…να κάνει περισσότερα ώστε να εξασφαλίσει θετική αξιολόγηση αλλά και η έμμεση παρότρυνση να ξεχάσουν οι Έλληνες οποιαδήποτε συζήτηση έχει (ξανα)ανοίξει για τη μείωση του χρέους – θεωρεί ο τραπεζίτης πως τέτοιες συζητήσεις δεν βοηθούν καθώς αποπροσανατολίζουν.

Στο ίδιο πλαίσιο ίσως θα πρέπει να ενταχθεί και η επίσκεψη – αστραπή του Γκίντο Βεστερβέλε, του Γερμανού ΥΠΕΞ. Έρχεται στην Αθήνα σήμερα στις 7 το απόγευμα και αναχωρεί αύριο το μεσημέρι. Στο χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό, με τον Βενιζέλο και αντικείμενο θα είναι (τι άλλο;) η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η ελληνογερμανική συνεργασία.

Α, και κάτι για το τέλος: αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο εκπαίδευσης νέων από την Ελλάδα στην Γερμανία. Εκπαίδευσης είπαμε;;;;;