Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυνατότητες στα κοιτάσματα Ιονίου και Κρήτης διαπιστώνει η νορβηγική εταιρία σεισμικών ερευνών PGS


πηγή: ΑΜΠΕ

“Δεδομένων των πολλά υποσχόμενων περιοχών της Μεσογείου και του ενθουσιασμού που επικρατεί, οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης που θα παραχωρηθούν για έρευνες υδρογονανθράκων, δείχνουν να έχουν μεγάλες δυνατότητες”.
Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η νορβηγική εταιρία PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές και διαθέτει, όπως ανακοίνωσε χθες και το ΥΠΕΚΑ, στους ενδιαφερόμενους τα πρώτα (fast track) συμπεράσματα από την αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες. Σημειώνεται ότι, η πλήρης επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2013, με Ιανουάριο του 2014.

Στόχος των ερευνών, επισημαίνει η PGS, είναι…

…η κατανόηση των δομών και ο εντοπισμός πετρελαϊκών συστημάτων, ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα που αναμένεται στα μέσα του 2014. Με την αξιολόγηση των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες, οι πετρελαϊκές εταιρίες σταθμίζουν τις πιθανότητες ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς παραχωρήσεων για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις επενδύσεις που απαιτούνται για ερευνητικές γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, εφόσον εντοπισθούν.