Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απεργία στην Υγεία την Τετάρτη 24 Ιουλίου


  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας.
  • Γεωργιάδης: θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο – δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξαν γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ για την Τετάρτη 24 Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί όπως υποστηρίζουν στην απόλυση, “τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ”.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι “οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, …

…οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας“, Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία “που απειλούνται με απόλυση”.

Έκκληση στους γιατρούς και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε, πως θα πρέπει να ξανασκεφτούν την απεργία καθώς “θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο χωρίς κανένα λόγο”. Τόνισε, ακόμα, ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος

Μία απάντηση στο “Απεργία στην Υγεία την Τετάρτη 24 Ιουλίου”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.