Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τσαβδαρίδης για ΕΡΤ


Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει την ταχύτατη εξυγίανση και αναδιοργάνωση της ΕΡΤ και στην δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και απόλυτα ανταγωνιστικής δημόσιας τηλεόρασης, έρχεται να επιβεβαιώσει την δέσμευση απέναντι στον Έλληνα πολίτη ότι στον δρόμο για την νέα εποχή, κάθε ρήξη με το φθαρμένο, όσο επώδυνη και αν αυτή είναι και όσο κόστος και αν επιφέρει, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβαλλόμενη από τους καιρούς.

Ό, τι δεν έγινε από αβελτηρία ή από σκοπιμότητα τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται με αίσθημα ευθύνης τώρα. Η ΕΡΤ που φεύγει παίρνει μαζί της στο ιστορικό παρελθόν την αναξιοκρατία, την κομματοκρατία και την αδιαφάνεια. Η νέα δημόσια τηλεόραση που έρχεται, φέρνει το μήνυμα της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών, της αξιοκρατικής επιλογής των ανθρώπων που θα την λειτουργήσουν και διασφαλίζει την δίκαιη και γενναία αποζημίωση όσων για διάφορους λόγους δεν θα έχουν θέση στο νέο σχήμα.
Παράλληλα αποκαλύπτει σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι όλοι αυτοί που υποκριτικά σηκώνουν τα λάβαρα της αντίδρασης, είναι οι ίδιοι που αντιστέκονται κοντόφθαλμα απέναντι σε κάθε αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας στο δρόμο για την ανάπτυξη.
Αυτοί που ευαγγελίζονται στα λόγια την πρόοδο είναι τελικά αυτοί που επιδιώκουν αλλά και θρέφονται από την στασιμότητα και το τέλμα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να τους κάνουν την χάρη.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης