Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας γνώρισε την Αθήνα


Οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν την Αθήνα από την Παρασκευή 31/5 ως την Κυριακή 2/6, με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή το Σάββατο 1/6.
Η επίσκεψη στην Αθήνα είχε εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, και οργανώθηκε με βάση τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας. Περιελάμβανε:
• επίσκεψη στο γνωστό και μοναδικό στην Ελλάδα Αττικό πάρκο, γνωριμία με όλα τα ζώα που φιλοξενούνται σε αυτό και τα οποία είναι πάρα πολλά, αλλά και παρακολούθηση μιας πολύ εντυπωσιακής επίδειξης από 12 δελφίνια σε απόσταση 1 μέτρου. Μια όμορφη και μεγάλη εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου αλλά και για τους μεγάλους
• επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
• επίσκεψη στη Βουλή με ειδική ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της Βουλής και στην έκθεση που φιλοξενείται εκεί για τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας

• περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα ,πλάκα, μοναστηράκι) 

• επίσκεψη στο Μουσείο Αφής, που ανήκει στο Σύλλογο «Φάρος Τυφλών», και στο οποίο οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσω της αφής τα άτομα με προβλήματα όρασης. Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά αγγίζοντας αντικείμενα, ομοιώματα των κυριότερων αγαλμάτων της πατρίδας μας, εργαλεία που υπήρχαν στους ειδικούς χώρους, δοκιμάζοντας επίσης να γράψουν το όνομα τους με γραφομηχανή στη γραφή Braille.
• επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ν. Γουλανδρή, όπου οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα ζώων, φυτών, πετρωμάτων και θαλάσσιου κόσμου που παρουσιάζονται καθώς και από την έκθεση για τη γη, την οικολογία, την ενέργεια και το περιβάλλον.
Η επίσκεψη στην Αθήνα άφησε σε όλους μας τις καλύτερες αναμνήσεις, παρά την κούραση από το ταξίδι.
Για τους μαθητές, τους γονείς-συνοδούς αλλά και τους εκπαιδευτικούς η επίσκεψη αυτή ήταν μια σημαντική εμπειρία. Έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να ταξιδέψουμε μαζί, να διανυκτερεύσουμε, να συμμετέχουμε στις προγραμματισμένες ομαδικές επισκέψεις, που δύσκολα θα αποφάσιζε κάποιος να επισκεφθεί μεμονωμένα, να γνωρίσουμε καλύτερα τις δυνατότητες και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών μας, αλλά να έχουν κυρίως την ευκαιρία οι μαθητές με ιδιαιτερότητες να μην είναι αποκλεισμένοι και απομονωμένοι κοινωνικά από τις παροχές και τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας τους και συγχρόνως να αποκτήσουν αξέχαστες εμπειρίες.
Τα έξοδα των μαθητών για την επίσκεψη τα κάλυψε ο Σύλλογος Γονέων των μαθητών του Σχολείου.

Από το Σύλλογο Γονέων και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου