Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συρία: όλα εξαρτώνται από τα ρώσικα συμφέροντα


Αρχίζουν και σφίγγουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τη Συρία, αφού οι “φίλοι” όσο πάνε και λιγοστεύουν ενώ είναι αδύνατον να υπολογιστεί πότε τελικά ο Πούτιν θα αισθανθεί ελεύθερος και θα απεμπλακεί πλήρως από τον Αλ Ασάντ, ώστε να τον εγκαταλείψει οριστικά στα δόντια των Δυτικών (ώστε να ρημάξουν όλοι μαζί τη Συρία και τον πληθυσμό της).
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι νεκροί από την εμφύλια σύρραξη έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 100.000, ενώ είναι άγνωστο…
…το κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει στις επιθέσεις των ανταρτών που εξοπλίζονται από παντού (ανάλογα με το ποιον υποστηρίζουν για την “μετά-επίθεσης” εποχή) ο νυν πρόεδρος της χώρας.
Μόλις χθες ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου ανέφερε πως έχει δώσει εντολή να αποχωρήσει και ο πρεσβευτής της Αιγύπτου από τη Δαμασκό.
Από την άλλη σε αναμονή είναι το θέμα για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (εφεύρεση αμερικάνικης προέλευσης και αυτή!), αφού αναμένεται ένα ρώσικο βέτο – για πόσο; – αν ποτέ τεθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο στον ΟΗΕ. Η πρακτική πάντως λέει ότι από τη στιγμή που επιβληθεί μια τέτοια κατάσταση, τότε είναι θέμα ημερών μια αεροπορική, αρχικά, επιδρομή που θα αποτελεί τον …προπομπό για χερσαίες επιχειρήσεις.