Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: "Θα βρούμε τρόπο ανακούφισης του δευτερογενούς παραγωγικού, μεταποιητικού τομέα της Ημαθίας, ο οποίος επλήγη και αυτός από την θεομηνία της 10ης Ιουνίου"


Την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης τρόπων ανακούφισης και του δευτερογενούς παραγωγικού τομέα της Ημαθίας, ο οποίος πλήττεται το ίδιο σφοδρά από την πρόσφατη σφοδρότατη χαλαζόπτωση και την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, έθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας και Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής (προχθεσινής) επίσκεψης του Υπουργού στην Ημαθία.

“Η θεομηνία της 10ης Ιουνίου δημιούργησε έντονα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή της Ημαθίας, αλλά και στον μεταποιητικό τομέα της δευτερογενούς οικονομικής της δραστηριότητας, στον οποίο εμπλέκονται συνεταιρισμοί, βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιοχής, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους, καθώς και το δίκτυο των μεταφορών των αγροτικών προϊόντων, κυρίως προς τις μεγάλες αγορές της Ρωσίας και των άλλων ανατολικών χωρών” υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τσαβδαρίδης.
Ως εκ τούτου, την ερχόμενη εβδομάδα θα κλειστεί με πρωτοβουλία του Βουλευτή συνάντηση με τον Υπουργό και τους αρμόδιους φορείς της Ημαθίας ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν ελάφρυνση των βαρών τους και να διασφαλιστεί η εύρυθμη συνέχιση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν φορείς των συνεταιριστικών οργανώσεων, των μεταφορέων και των επαγγελματιών, οι εργασίες των οποίων περιστρέφονται γύρω από την αγροτική παραγωγή της Ημαθίας, ώστε από κοινού να κατατεθούν και να συζητηθούν διεξοδικά όλες οι απαραίτητες προς αυτή την κατεύθυνση προτάσεις.