Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κοινή δήλωση Αναπληρωτή Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη για ανάγκη άμεσου εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.


Την ίδια ώρα που η καρδιά της πολιτικής επικαιρότητας χτυπά στους ρυθμούς της ΕΡΤ μονοπωλώντας τα φώτα της δημοσιότητας, η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί ακόμα μία στυγερή και άνανδρη δολοφονία στελέχους της εν ώρα καθήκοντος και η Ελληνική κοινωνία ποτίζεται εκ νέου με ισχυρές δόσεις ανησυχίας για την καθημερινή της ασφάλεια που η αυξημένη εγκληματικότητα διαρκώς της το κλονίζει.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έβαλε ως άμεση προτεραιότητα την δημιουργία μίας νέας, σύγχρονης δημόσιας τηλεόρασης. Και παρά τις επιμέρους διαφωνίες, αποδεικνύει ότι έχει την ωριμότητα και το πολιτικό θάρρος να υλοποιήσει αυτό το στόχο σε άμεσο πολιτικό χρόνο.
Την ίδια ταχύτητα επιδεικνύει η κυβέρνηση και στο μείζον ζήτημα της βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας των πολιτών της χώρας. Σήμερα πιστεύουμε ότι ωρίμασαν  οι συνθήκες προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την άμεση και συνολική εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου που θα αναδιαρθρώνει τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στελεχώνοντας τες με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις, στις οποίες μέχρι του παρόντος φέρνουν εις πέρας με περίσσευμα ψυχής, εξαντλητικά ωράρια και δύσκολες συνθήκες.
Επιπροσθέτως είναι κοινός τόπος ότι είναι απαραίτητη η άμεση παροχή της αναγκαίας υπερσύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής (σύγχρονος οπλισμός, καινούργιος στόλος οχημάτων) και η συνεχής εκπαίδευση του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα επιβάλλεται να ξεκινήσει ταχύτατα ο διάλογος και η συνεπακόλουθη λήψη άμεσων αποφάσεων για την επανεξέταση και αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την εγκληματικότητα, τις άδειες των Βαρυποινιτών και τις συνθήκες του εγκλεισμού τους καθώς και για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Η νέα διακυβέρνηση έχει αποδείξει στον ένα χρόνο της λειτουργίας της ότι ξέρει να συμπυκνώνει γόνιμα τον πολιτικό χρόνο και να σπάζει αυγά για να φέρνει αποτελέσματα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση με την ανάληψη σχετικών άμεσων πρωτοβουλιών μέσα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης.