Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ερντογάν: ανάπτυξη αλά τούρκα (με χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων)


Χημικά, δακρυγόνα, αντλίες νερού και ασθενοφόρα στους δρόμους είναι το χθεσινό σκηνικό στην Πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί της Πόλης, όπου ο Ερντογάν πραγματοποίησε τις απειλές του.
Με μια κίνηση “αλά Τούρκα” – όπως αυτές που μόνο οι Τούρκοι ξέρουν να κάνουν, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέτριψαν με απίστευτα βίαιο τρόπο όσους …τόλμησαν να αντισταθούν στις προσταγές του Ρετζέπ Εφέντη, ο οποίος θέλει να “αναμορφώσει” την Τουρκία (στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλει να καθαρίσει το τοπίο και να τσιμεντάρει την Πόλη, χτίζοντας εμπορικά κέντρα για τους κολλητούς του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!).

Η αστυνομία δε δίστασε να χρησιμοποιήσει κάθε βίαιο μέσον και στην πιο ακραία του μορφή, με αποκορύφωμα….
….την προσθήκη τοξικών χημικών μέσα στις αντλίες νερού, οι οποίες έχουν προκαλέσει εκτεταμένα εγκαύματα σε όσους δέχτηκαν τις ριπές και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.
Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν υψώνοντας οδοφράγματα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ έβαλαν ακόμη και φωτιές.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση από πλευράς πρωθυπουργού για βίαιη «εκκαθάριση» της πλατείας ενόψει διαδήλωσης του κυβερνώντος κόμματος την Κυριακή, σε περίπτωση που οι διαδηλωτές δεν αποχωρούσαν από μόνοι τους.

Η προειδοποίηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμπεριλήφθηκε στη φράση “Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν” όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε το κλίμα μεταξύ των διαδηλωτών οι οποίοι έκλεισαν έναν κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στη δυτική πλευρά της πόλης.