Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "το διαζύγιο του Αλέξη Τσίπρα με την αλήθεια"


άρθρο που δημοσιεύτηκε στο “Πρώτο Θέμα”

Η χώρα πρέπει να συνεχίσει να προχωρά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Δεν μπορεί να παραδοθεί στις σειρήνες του λαϊκισμού, σε αυτούς που θέλουν να επαναφέρουν την Ελλάδα στις πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών.
Η κοινωνία δείχνει μεγάλη ωριμότητα, είναι έτοιμη να στηρίξει μεταρρυθμίσεις. Αρκεί να βεβαιωθεί ότι δεν θα είναι άτολμες, να βεβαιωθεί ότι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βάζουν τη χώρα σε μία άλλη τροχιά. Οι πολίτες ζητούν την αλήθεια, θέλουν πολιτικούς που να τους λένε την αλήθεια, όσο σκληρή ή δύσκολη είναι αυτή.
Ο κ. Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.
– Υπόσχεται ότι θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.
Το κόμμα του όμως έχει καταψηφίσει όλα τα νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή και στόχευαν τη φοροδιαφυγή. Δεν βρήκε ούτε μία θετική διάταξη. Ούτε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των φοροφυγάδων και την κατάσχεση αυτών που οφείλουν, ούτε τις διεθνείς συμφωνίες για τη διοικητική συνεργασία με τις άλλες χώρες σε φορολογικά θέματα, που γίνεται πλέον περισσότερο αποτελεσματική.
– Υποσχέθηκε  Σεισάχθεια και Διαγραφή Χρεών.
Δεν υπάρχει πιο επαίσχυντη υπόσχεση που αγγίζει τα όρια του εκμαυλισμού συνειδήσεων, αλλά και επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει. Γιατί θα καταρρεύσουν ταυτόχρονα το Κράτος και το τραπεζικό σύστημα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε να στηρίξει ακόμα και τις θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Χαϊδεύει αφτιά και υπόσχεται το ανέφικτο, παριστάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου του 2013, μετατρέπεται σε μία κακέκτυπη απομίμηση.
-Υπόσχεται Επιστροφή στο Παρελθόν.
Σε ένα υπετροφικό δημόσιο τομέα, χωρίς να λέει ποιος θα πληρώνει το κόστος συντήρησής του και που θα βρεθούν τα χρήματα. Απαντήσεις δεν έχει ο κ. Τσίπρας για το πως θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας αν καταγγείλει ή αν θέσει σε κίνδυνο με τους τυχοδιωκτισμούς του τη νέα δανειακή σύμβαση.
Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα οδηγούν σε μία Ελλάδα ερειπίων.
Η επιστροφή στο παρελθόν και στις πρακτικές του, η άρνηση των μεταρρυθμίσεων και οι απειλές στους ξένους επενδυτές, εκεί οδηγούν.
Οι πολίτες όμως έχουν κρίση, δεν θέλουν να ζήσουν τον εφιάλτη μέσα από το όνειρο του κ. Τσίπρα.