Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψήφισμα συμπαράστασης στους καθηγητές από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Β/θμιας εκπ/σης Βέροιας

Ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας, σε συνεδρίασή της, σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, συζήτησε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, και της κοινωνίας γενικότερα.
Θεωρεί ότι η προληπτική επιστράτευση 85 χιλιάδων καθηγητών, και μόνο στη σκέψη της αντίδρασης στην πολιτική της κυβέρνησης, πολιτική που βάζει φωτιά στο Δημόσιο Σχολείο  τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών, αποτελεί απαράδεκτο μέτρο.

Ουσιαστικά το μέτρο της επιστράτευσης, φιμώνει και απαγορεύει την αντίθετη άποψη και αντίδραση κάθε μερίδας εργαζόμενων , που πλήττεται από αυτήν την πολιτική.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, καταδικάζει το μέτρο αυτό και ζητά να αποσυρθεί άμεσα από την κυβέρνηση.
Συμπαραστέκεται και θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών για τη Δημόσια Παιδεία. Καλεί κάθε γονέα να σταθεί ανεπιφύλακτα στο πλευρό όσων αγωνίζονται για τη σωτηρία και επιβίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και στο πλευρό χιλιάδων μαθητών , που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα των τελευταίων 3 ετών στην εκπαίδευση , τα οποία υποβίβασαν και υποβάθμισαν την παρεχόμενη μόρφωση , όπως η υποχρηματοδότηση των σχολείων , οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τους , η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα , οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή , τα καθυστερημένα και φωτοτυπημένα βιβλία , η κατάργηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και τόσα άλλα , που αλλάζουν δραματικά το τοπίο της .
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Β/θμιας Εκπ/σης Βέροιας