Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κύπρος: θέλουν να γυρίσουν σελίδα, για να τη …"σώσουν"

Τώρα, τι κι αν από το 1974 και μετά το μισό νησί τελεί υπό καθεστώς κατοχής, μετά από εισβολή; Λεπτομέρειες! Άσε δε που η Τουρκία είναι μια τεράστια αγορά...

Όπα! Το ακούσατε το πακετάκι; Η λύση λέει στο οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου μπορεί να δοθεί αν βρεθεί λύση και στο ίδιο το Κυπριακό.
Αυτά λένε οι τεχνοκράτες, που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι εξαιρετικοί ως σύμβουλοι αλλά οικτροί ως πολιτικές οντότητες. Γιατί άλλο πράγμα να σχεδιάζεις, να προϋπολογίζεις, να βλέπεις αριθμούς από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί και άλλο πράγμα είναι να κυβερνάς. Επειδή κυβερνάς κράτη, ανθρώπους, ζωές. Όχι αριθμούς! Και στην περίπτωση αυτή απαιτούνται άλλες ικανότητες, που δεν τις “πιάνουν” τα τεχνοκρατικά …αισθητήρια.
Ο κύριος “Καλό Κουράγιο” είπε το απίθανο (ηθικά και πολιτικά, γιατί οικονομικά μπορεί να ‘χει και βάση), μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: πως μια πιθανή επανένωση της Κύπρου θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη.
Και αφού – τώρα τα λέμε εμείς – η ανάπτυξη φέρνει χρήμα, θα λύνονταν και το πρόβλημα του νησιού. Γιατί είναι πολλά, πάρα πολλά τα αέρια και τα πετρέλαια, ενώ το οικόπεδο είναι από τα καλύτερα της υφηλίου!