Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απεβλήθη από την αίθουσα της Ολομέλειας βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός αποκαλώντας τον “Mr Alexis”.

Στις προειδοποιήσεις του Προεδρείου για τη λήψη μέτρων σύμφωνα με τον κανονισμό ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζει “άντε ρε ξεφτιλισμένοι” και “χειροκροτήστε γίδια”, ενώ πρόσθεσε προς τον κ. Δραγασάκη “συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε”.

“Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς” είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Ο βουλευτής ωρυόμενος αποχώρησε μαζί με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Η κατάσταση εκτροχιάστηκε ακόμη περισσότερο όταν – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, απάντησε λέγοντας: “Ναι ρε, Heil Hitler” σε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχαν χρησιμοποιήσει σκωπτικά τον ναζιστικό χαιρετισμό προς τη Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας:

Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση “Χάιλ Χίτλερ” ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση.”