Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακατατάξεις και στη "δεξιά πολυκατοικία"

Ανακατατάξεις δεν πραγματοποιούνται μόνο στην Αριστερά στην Ελλάδα, ανακατατάξεις πραγματοποιούνται και στη λεγόμενη κάποτε “δεξιά πολυκατοικία”.
Η στροφή σε φιλομνημονιακή πολιτική αλλά και η συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έφεραν απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία και πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ωφεληθούν εκλογικά (αν μπορέσουν, εννοείται). Έτσι είχαμε την παρουσίαση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος από τον βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλο. Πρόκειται για μια προσπάθεια αναγέννησης της “παλιάς” (προ Μνημονίου δηλαδή) Νέας Δημοκρατίας ενώ ακόμη και τα σύμβολα του Κινήματος παραπέμπουν σε αυτό. Τώρα κάποιοι θα πουν “δεξιό και κίνημα γίνεται;”. Γίνεται, σύμφωνα με τον ιδρυτή του.
Από την άλλη, την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέβαλλε ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Οι λόγοι…

…για την παραίτηση δεν έχουν γίνει γνωστοί, πάντως είναι γνωστό πως εσχάτως ο βουλευτής φαίνεται δυσαρεστημένος γιατί βγαίνουν στην επικαιρότητα πράγματα για τα οποία – κανονικά ως εκπρόσωπος – θα έπρεπε να είναι ενημερωμένος και να μην τα μαθαίνει από τα τουϊτερ και τα φεισμπουκ.
Αν ο Κουϊκ παραιτηθεί και από βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τότε τη θέση του θα κληθεί να αναλάβει ο πρώτος επιλαχών (το 2012), που είναι ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στους ΑΝ.ΕΛ αλλά είναι κορυφαίο στέλεχος σήμερα της Νέας ΜΕΡΑς του Χρήστου Ζώη.