Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

“Έκθεση Φωτογραφιών και Εγγράφων των πρώτων Δημοτικών Αρχόντων και άλλων προσωπικοτήτων της μεταπολεμικής περιόδου της Αλεξάνδρειας” σήμερα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση με τίτλο “Έκθεση Φωτογραφιών και Εγγράφων των πρώτων Δημοτικών Αρχόντων και άλλων προσωπικοτήτων της μεταπολεμικής περιόδου της Αλεξάνδρειας” που διοργάνωσε ο λαογράφος και μελετητής της τοπικής Ιστορίας Γιώργος Ντελιόπουλος.

Η εκδήλωση έγινε στη Στέγη Ποντίων της Αλεξάνδρειας και ο ακούραστος Γ. Ντελιόπουλος πέραν της παρουσίασης που έκανε θέλησε να τιμήσει με τον δικό του τρόπο τους ιδίους τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης του ή τους συγγενείς τους. Πρόκειται για δημάρχους αλλά και ανθρώπους που προσέφεραν στη δημόσια ζωή της Αλεξάνδρειας (μέσα από τον τομέα της Παιδείας και των γραμμάτων αλλά και της τοπικής ενημέρωσης).
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν…

…ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης (τον οποίο ο διοργανωτής ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη βοήθεια που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια), ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου καθώς και μέλη του Δ.Σ. και ο διοικητής της Π.Υ. Αλεξάνδρειας.
Μια πολύ καλή εκδήλωση η οποία έγινε χάρη στην επιμονή του Γ Ντελιόπουλου να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τους ανθρώπους της δημόσιας ζωής της Αλεξάνδρειας που έζησαν στην περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες (την οποία εκδήλωση οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως θα έπρεπε να κάνει κάποια στιγμή ο ίδιος ο Δήμος).
Την παρουσίαση ενός μικρού ιστορικού για κάθε τιμώμενο πρόσωπο έκανε ο Γρηγόρης Γιοβανόπουλος.
Από ότι μάθαμε, θα γίνει προσπάθεια η έκθεση να μείνει ως έχει τουλάχιστον για 2-3 ημέρες ακόμη, ώστε να μπορέσουν να την επισκεφτούν και όσοι σήμερα δεν μπόρεσαν.

Εμείς συνιστούμε να την επισκεφτείτε γιατί, πέραν των εγγράφων που σχετίζονται με σημαντικές στιγμές της πόλης θα δείτε και φωτογραφίες μιας Αλεξάνδρειας που στους περισσότερους από εμάς είναι άγνωστη (παλιές φωτογραφίες που εμφανίζουν μια άλλη εικόνα της πόλης, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα).