Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

7ος Μαθητικός Διαγωνισμός "Παιχνίδι και Μαθηματικά"

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η πανελλαδική συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου. Η ΕΜΕ Ημαθίας, καλεί τα Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας να συμμετάσχουν δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα, εκτιμώντας παράλληλα την ομορφιά των μαθηματικών και τη χρήση τους σε πολλές εφαρμογές.
Ο διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του περιοδικού “Μικρός Ευκλείδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή κατά τις ώρες 8.15-10.15.

Η ΕΜΕ Ημαθίας, θα στείλει όλο το απαραίτητο υλικό ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να συμμετάσχουν όλα τα Δημοτικά σχολεία. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ στο τηλ. 23310-67107 κατά τις ώρες 10.00-12.00 και 18.00-20.00.
Φέτος, για πρώτη φορά, το Παράρτημά μας προχωρά στη διοργάνωση και β΄ φάσης αυτού του διαγωνισμού. Έτσι, οι επιτυχόντες θα διαγωνιστούν το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 σε εξεταστικό κέντρο που θα ανακοινώσουμε σύντομα.
Η Ε.Μ.Ε. θα ενημερώσει τα Σχολεία για τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών και τα αποτελέσματα (χωρίς βαθμολογία) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ Ημαθίας.
Το Παράρτημα Ημαθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα οργανώσει εκδήλωση κατά την οποία θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Διάκρισης στους μαθητές που θα διακριθούν.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας σε αυτή μας την προσπάθεια, η οποία αποτελεί μια σημαντική προσφορά στη μαθητιώσα νεολαία μας και αναδεικνύει στην κοινωνία το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Για την Δ.Ε. της ΕΜΕ Ημαθίας
Ο Πρόεδρος Μιόγλου Στυλιανός
Ο Γενικός Γραμματέας Παντζαρτζίδης Αναστάσιος