Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο το πολυνομοσχέδιο, μέχρι Κυριακή η ψήφισή του

Ένας ακόμη ασφυκτικός σχεδιασμός, αφού και τα περιθώρια που έχουν τεθεί από το εξωτερικό είναι ασφυκτικά, για ένα ακόμη νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Πρόκειται για το πολυνομοσχέδιο (στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι) που αφορά μια σειρά από αλλαγές στην οικονομία, στο εμπόριο, στη φορολογία και φυσικά τις “αποχωρήσεις” από τον Δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα πρέπει να περάσει έως την Κυριακή, ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση (η γνωστή ιστορία δηλαδή, το εργάκι που παίζεται σε βάρος της Πατρίδας και των πολιτών από το 2010 και έπειτα) αλλά και να είναι έτοιμοι οι εκπρόσωποι της χώρας να εμφανιστούν στο ερχόμενο eurogroup.
Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα πρέπει να έχει “περάσει” έως την Κυριακή 28 Απριλίου.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων:

 τις “αποχωρήσεις” στο Δημόσιο, την είσπραξη του τέλους ακινήτων για ακόμη έναν χρόνο μέσω της ΔΕΗ και η μείωση κατά 15%, τον μόνιμο νέο φόρο στα ακίνητα από το 2014, τις προβλέψεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, το ν/σ για τα κόκκινα δάνεια, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.