Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συναντήσεις Τσαβδαρίδη – Μητροπολίτη με Υπουργούς για θέματα της Μητρόπολης

Την δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου για τη δημιουργία Κειμηλιοφυλακίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά προκειμένου να αναδειχθούν κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα μεγάλης αξίας θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια της Μονής και συνολικά της Μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με…

…τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα στο Γραφείο του στο Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.
Τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης υπογράμμισαν στον κ. Τζαβάρα την μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την 11ηΕφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βέροιας και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι θα δει με ιδιαίτερη ευαισθησία το συγκεκριμένο αίτημα και θα συνδράμει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο μέσα στα πλάισια των αρμοδιοτήτων του για την ικανοποίηση του.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβδαρίδης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης επισκέφθηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη στο Γραφείο του στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του την ανάγκη αποχαρακτηρισμού ενός μικρού τμήματος της έκτασης στην οποία η Ιερά Μητρόπολη έχει τις κτηριακές εγκαταστάσεις της θερινής κατασκήνωσης που κάθε χρόνο διοργανώνει, τμήμα το οποίο κακώς χαρακτηρίζεται επί του παρόντος ως δασική έκταση. Με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, σημείωσαν τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της κατασκήνωσης που κάθε χρόνο δίνει χαρά και χαμόγελα σε δεκάδες παιδιά φτωχών οικογενειών.