Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρόεδρο έχουν αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν καθόλου. Ίσως το αντίθετο

ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο 
πριν από περίπου 5 λεπτά, σε διάγγελμά του

Δύσκολη η κατάσταση στην Ιταλία, παρά την εκλογή Προέδρου

Πρόεδρο έβγαλαν, όμως οι πολιτικοί είναι στα όριά τους λόγω των φραστικών επιθέσεων που δέχονται ενώ κάποιοι μιλάνε μέχρι και για πραξικόπημα που ανέτρεψε τη λαϊκή βούληση (ως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Φεβρουαρίου).
Πρόεδρος εξελέγη ο νυν (Ναπολιτάνο), προς στιγμήν η Κυβέρνηση Μόντι έχει σωθεί, όμως κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς θα είναι η συνέχεια αφού ήδη κάποιοι καλούν τον κόσμο στις πλατείες – ή ακόμη χειρότερα, σε …πορεία προς τη Ρώμη – σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πάντως ήδη κάποιοι βρίσκονται στο δρόμο.

Ένα είναι το σίγουρο:
…η κεντροαριστερά δέχεται το σύνολο των πυρών ενώ απ’ έξω δεν μένει ούτε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) αφού έστω και αργά κάποιοι κάνουν λόγο για ένα σενάριο που δεν δέχθηκε – και το οποίο φαίνεται λογικό: παθητική στάση στη Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας για Κυβέρνηση (όταν είχε γίνει) με αντάλλαγμα τον υποψήφιο πρόεδρο να τον επιλέξει αυτό. Σίγουρα θα άλλαζαν πολλά, και κυρίως το δίδυμο της εκτελεστικής εξουσίας, το οποίο πολλοί στην Ιταλία θεωρούν πως είναι σε στενή σχέση με τις τράπεζες, τη Μέρκελ και το όλο σύστημα που θέλει να φέρει την Ιταλία μέσα στα μνημόνια.