Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενόψει του Πάσχα

Σύσκεψη με θέμα τον έλεγχο της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών εν όψει του Πάσχα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΕΤ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας και αρμόδιος στον τομέα Εμπορίου και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος στον τομέα Γεωργίας της Π.Κ.Μ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ Νίκος Τράιος, ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυρίδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Υγείας, Κτηνιατρικής και Εμπορίου της ΠΚΜ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε, μέσω των εντατικών και συνεχών ελέγχων, να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που θα διατεθούν προς κατανάλωση στην πασχαλινή αγορά, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και την αποτροπή φαινόμενων παραπλάνησης.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι φορείς συμφώνησαν στην εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης εντεινόμενων ελέγχων κατά περιοχή από τα αρμόδια όργανα (έλεγχος εισαγωγών σφάγιων για ελληνοποιήσεις, έλεγχος σφαγείων, αγορών χονδρικής και λιανικής, ποιότητα, τιμές κ.ά.), καθώς και στη λήψη μέτρων συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρέμβαση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ενόψει των εορτών του Πάσχα, στοχεύοντας κυρίως σε προϊόντα και δράσεις με παραδοσιακά μεγάλη αγοραστική κίνηση τη συγκεκριμένη περίοδο.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει των εορτών του Πάσχα, με γνώμονα πάντα την προστασία των καταναλωτών και του δημόσιου συμφέροντος. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να διενεργήσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους στα προϊόντα και να εντοπίσουν παραβάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τόσο τους συμπολίτες μας καταναλωτές από επιτήδειους, που επιδιώκουν να τους εκμεταλλευτούν, όσο και τους εμπόρους από φαινόμενα που επηρεάζουν αρνητικά την αγοραστική κίνηση και δημιουργούν αρνητικό κλίμα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.