Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Αλέξης και οι (τρεις) άλλοι

Την παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια περίπου ώρα πάνω-κάτω (σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε από τις 13.30 έως λίγο πριν τις 17.00,) οι τρεις του εσωτερικού συμφώνησαν ώστε να τελειώνει και το θέμα με την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων που ζητάει η Επιτροπεία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα φύγουν από το Δημόσιο Τομέα περίπου 10.000 εργαζόμενοι – μεταξύ αυτών και οι περίπου 2.000 επίορκοι που αμείβονται τζάμπα και βερεσέ ενώ θα έπρεπε να πάρουν πόδι το συντομότερο.
Πάντως, αν αφήσουμε κατά μέρος την …εσωτερικού που τραβάει το δικό της αδιέξο δρόμο (συμπαρασύροντας τη χώρα στην άβυσσο των προβλημάτων, της ανεργίας και της ανέχειας), άλλο είναι το ερώτημα που πλανάται:

μετά από όσα έχει πει ο Αλέξης και οι συν αυτώ, απ’ την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και στο Βερολίνο και έπειτα, τι διαφορετικό θα κάνει αν αναλάβει και η χώρα εξακολουθήσει να παραμένει μέσα στην Ευρωζώνη;

Γιατί αν παραμείνει δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Άλλοι πάλι θα εξακολουθήσουν να έχουν τον τελευταίο λόγο. Αλλού κόβεται το χρήμα, άλλος χαράσσει την οικονομική πολιτική της χώρας. Έτσι, για να ξέρουμε και τι λέμε…!!!!!!

πάντως είπε και κάτι άλλο ο Αλέξης, που δεν θα πρέπει να περάσει στο ντούκου: μίλησε για μια Κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, όχι για Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.