Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κύπρος: κι αν το Μνημόνιο & η δανειακή σύμβαση φτάσουν στο Κοινοβούλιο;

Η δικαιοσύνη στην Κύπρο προκαλεί ανησυχία στην Κυβέρνηση του νησιού, αφού υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας,Πέτρου Κληρίδη, σύμφωνα με την οποία για να έχουν ισχύ το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εγκριθούν από την Βουλή.
Μετά από όσα έχουν γίνει, όταν είχαν αρχίσει τα πήγαινε-έλα με την ψήφιση ή μη του κουρέματος, στα μέσα Μαρτίου, αλλά και με όσα μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, είναι φανερό πως ίσως να υπάρξει εμπλοκή όταν και αν το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση σταλούν στη Βουλή για να τα εγκρίνει.
Φυσικά ήδη άρχισαν οι δηλώσεις και οι …παροτρύνσεις, αφού οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να λένε διάφορα, μεταξύ των οποίων…

…και το ότι είναι αδύνατο τα ξένα κοινοβούλια να ψηφίσουν για τη “σωτηρία” της κυπριακής οικονομίας και το κυπριακό Κοινοβούλιο να το καταψηφίσει.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρονται στην αναγκαιότητα ψήφισης με τα ίδια λόγια και τόνους, όπως έκαναν κάποτε και οι δικοί μας, εδώ στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης είπε μεταξύ άλλων πως “…όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τι σημαίνει μία δανειακή σύμβαση μέσα από την οποία αποφύγαμε μία άτακτη χρεοκοπία και τι εικόνα θα δώσουμε στους δανειστές μας […] ποιος είναι έτοιμος να καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση θα πρέπει την ίδια ώρα ν’ αντιπροτείνει που θα βρεθούν αυτά τα 10 δισ. ευρώ”.