Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κατερίνη: συνελήφθησαν και οι 3 ληστές του κοσμηματοπωλείου

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες οι τρεις ληστές που μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο της Κατερίνης και και με την απειλή όπλου εγκλώβισαν τον 42χρονο ιδιοκτήτη του και την αδελφή του σε βοηθητικό χώρο και αφαίρεσαν από τις προθήκες και τα συρτάρια κοσμήματα αξίας 167.000 ευρώ.
Οι ληστές αφού έκλεψαν το κοσμηματοπωλείο, στη συνέχεια – και κατά τη διαφυγή τους από το χώρο – τραυμάτισαν ελαφρά με τη λαβή όπλου στο κεφάλι και ακολούθως πυροβόλησαν μία φορά ανεπιτυχώς εναντίον 24χρονου υπαλλήλου παρακείμενου καταστήματος και προσπάθησε να τους σταματήσει, …

…τραυμάτισαν στο πόδι μία 44χρονη υπάλληλο που εργαζόταν σε άλλο παρακείμενο κατάστημα και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαφύγουν. Στην προσπάθεια τους αυτή εγκατέλειψαν και το σάκο με τα κοσμήματα που προηγουμένως είχαν κλέψει. Διέφυγαν πεζοί και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε ο 47χρονος συνεργός τους.
Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει αρχικά τους 2 από τους 3 ληστές (έναν 47χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας) και στη συνέχεια – το απόγευμα – και τον τρίτο δράστη, έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας).
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.