Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κανονικά οι (αταυτοποίητες από ΑΜΚΑ & ΑΦΜ) συντάξεις τον Μάιο – θα "ανέβουν" στο διαδίκτυο φόρμες για να συμπληρωθούν

Λύνεται προσωρινά, λόγω Πάσχα, το θέμα με την καταβολή των συντάξεων που δεν είχαν ενημερωμένα στοιχεία συνταξιούχων (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ).
Από το Υπουργείο Εργασίας δόθηκε εντολή στην ΗΔΙΚΑ να καταβληθούν κανονικά όλες οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και έτσι θα η απόφαση για αναστολή των πληρωμών των συνάξεων που είχαν πρόβλημα δεν θα ισχύσει από τον Μάιο.

Επίσης, από αύριο Τρίτη 23-4-2013, θα αναρτηθεί εκ νέου φόρμα στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τη μη συμπληρωμένες σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ συντάξεις που χορηγούνται από το αυτό.

Οι δύο φόρμες θα παραμείνουν αναρτημένες…
…στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9-5-2013 ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνταξιούχοι να εξακριβώσουν ότι οι συντάξεις τους είναι πλήρως ενημερωμένες αναφορικά και με τους δύο αριθμούς (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) και σε αντίθετη περίπτωση να προβούν στην συμπλήρωση τους. Ως εκ τούτου, τίθεται σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013 σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Το σύνολο των δεδομένων του Ηλεκτρονικού Συστήματος “Ήλιος” θα αποσταλεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.