Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιταλία: πολιτική σκηνή – τρελοκομείο (σαν ταινία του Φαντότσι…)

Ο Ugo Fantozzi. 
Τον έχει υποδυθεί  με 
τεράστια επιτυχία ο ηθοποιός 
Paolo Villaggio

Στις 18:00 ο Ναπολιτάνο ξανά στην τηλεόραση, για διάγγελμα…


Μιλάμε, συμβαίνουν τρελά πράγματα στη γείτονα Ιταλία.
Ας τα πάρουμε (εν συντομία) σε σειρά:
α) είχαν εκλογές στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο λαός, ξεκάθαρα, έστειλε ένα μήνυμα ανανέωσης, είτε επιλέγοντας τον Γκρίλο, είτε επιλέγοντας να στείλει νέα μέλη σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία.
β) Οι εκλεγέντες δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν μια βιώσιμη – και κυρίως σύμφωνη με την εκφρασμένη λαϊκή βούληση – Κυβέρνηση και έτσι (ακόμη και σήμερα) η Ιταλία κυβερνάται από τον …Μόντι! Δηλαδή, ο Μόντι που πήρε 10% στις εκλογές είναι Πρωθυπουργός, ενώ δεν έγιναν πρωθυπουργοί είτε ο Μπερσάνι, είτε ο Σίλβιο είτε ο Γκρίλο.
γ) Στη συνέχεια ήρθε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και επειδή δεν μπόρεσαν να τα βρουν τα κόμματα, κατέληξαν να ψηφίσουν όλοι και να επανεκλέξουν τον Ναπολιτάνο, που είναι 87 ετών σήμερα (ημερ. γέννησης του η 29η Ιουνίου 1925)!!!
δ) Και τώρα ακούγεται για (υποψήφιος) πρωθυπουργός ο Τζουλιάνο Αμάτο, ο οποίος διανύει το 74ο έτος της ηλικίας του.
Τώρα, αν ακούσουμε πως για το καλό της Ιταλίας θα…

…επιστρέψει και ο Αντρεόττι (είναι ισόβιος Γερουσιαστής τη στιγμή αυτή), ο οποίος είναι έναν χρόνο μικρότερος από τον Κώστα Μητσοτάκη (94 ο Αντρεόττι, 95 ο δικός μας), τότε θα μιλάμε για την πλήρη ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό – με μια ελαφρά απόκλιση στο νόημα: αντί να την ανανεώσουν με νεώτερους, την ανανεώνουν με γεροντότερους….