Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιταλία: αύριο πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

Μια σειρά από ονόματα ακούγονται, ακόμη και στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Μπερσάνι – Μπερλουσκόνι: Αμάτο (με μεγάλες πιθανότητες), Κασέζε (δικαστής του Συντ. Δικαστηρίου), Ντ’ Αλέμα (ο γνωστός, τον οποίο λέγεται πως θέλει και ο Σιλβιο αν προταθεί από την κεντροαριστερά), ενώ στο παιχνίδι και το όνομα της δημοσιογράφου Μιλένα Γκαμπανέλι που προτείνει ο Μπέπε Γκρίλο.

Μια ψηφοφορία που έχει εθνικό χαρακτήρα αλλά μπορεί να κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και της ευρωζώνης θα γίνει αύριο στη γειτονική Ιταλία.
Οι Ιταλοί βουλευτές, γερουσιαστές καθώς και οι εκπρόσωποι των περιφερειών της Ιταλίας θα συναντηθούν αύριο στη Ρώμη (πρώτη ψηφοφορία στις 11:00 ώρα Ελλάδας) με σκοπό την εκλογή του νέου Προέδρου της χώρας τους, υπό το πρίσμα της κρίσης η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά από τις εκλογές του Φεβρουαρίου που δεν έχουν αναδείξει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία και Κυβέρνηση.
Πιθανή μη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, άρα και μη εκλογή Προέδρου, θα σημάνει πολλά με πρώτο και καλύτερο πολιτική αστάθεια και εκλογές.
Στη χώρα τη στιγμή αυτή χρέη πρωθυπουργού εκτελεί ο Μόντι (τους έχει μείνει αμανάτι από την περίοδο που ο Σίλβιο “έχασε” την εξουσία με …συζητήσιμο τρόπο).