Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιερισσός: εκρηκτική κατάσταση μετά τα βραδινά γεγονότα

Εκρηκτική αρχίζει και γίνεται η (ήδη τεταμένη) κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού, μετά τη χθεσινοβραδινή αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια κατοίκων.
Σε μια πρωτοφανή για τα μεταδικτατορικά χρόνια επιχείρηση, η αστυνομία, στις 3 τα χαράματα, έσπασε πόρτες και μπήκε σε σπίτια πολιτών της περιοχής, θυμίζοντας άλλες εποχές και άλλες πρακτικές.
Ανακοίνωση για τις δύο συλλήψεις που έγιναν στην Ιερισσό εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις αρχές συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 33 και 44 χρόνων “…με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013”, και αφού (όπως αναφέρουν οι αρχές) “...Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους.
Οι κάτοικοι, όταν έγινε αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη άρχισαν να χτυπούν τις καμπάνες του χωριού, συγκεντρώθηκαν και στο τέλος έκαναν γυαλιά – καρφιά το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού (το οποίο εγκατέλειψαν άρον-άρον οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα σε αυτό).
Τη στιγμή αυτή οι 2 συλληφθέντες βρίσκονται στα Δικαστήρια του Πολυγύρου, τα οποία έχουν πολιορκήσει κάτοικοι της περιοχής.