Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Ημαθίας έκανε ο βουλευτής Α. Βεσυρόπουλος

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ημαθίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, καθώς οι γεωπόνοι, λόγω της μη καταβολής των ποσών της υπερωριακής τους απασχόλησης, απέχουν από τις υπηρεσίες εκτός του ωραρίου τους (απογευματινά, σαββατοκύριακα κ.ά.), πράγμα το οποίο προκαλεί προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, εν όψει και της έναρξης της νέας περιόδου, για τις εξαγωγές του ροδάκινου της Ημαθίας, προς τρίτες χώρες του εξωτερικού, ανέδειξε και το ζήτημα με τις κάρτες διελεύσεων των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφευχθούν αρρυθμίες του παρελθόντος, που δημιουργούσαν πρόβλημα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη, ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε προ ημερών, στο σχέδιο νόμου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», τακτοποιείται η καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους γεωπόνους για το έτος 2012. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ημαθίας, ανέφερε ότι μετά την ψήφιση, αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ, ώστε να υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία θα καταβάλλεται το οφειλόμενο ποσό, για τις υπερωρίες τους ενώ τόνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για να διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, έτσι ώστε να πληρώνονται σύντομα τα ποσά που δικαιούνται και τα οποία πληρώνουν οι εξαγωγείς της περιοχής μας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επισκέφθηκα, τον κ. Καραπαναγιωτίδη, όπου είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή μας και συγκεκριμένα τον εξαγωγικό τομέα. Ο εξαγωγικός τομέας της Ημαθίας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας μας αλλά και της Χώρας γενικότερα. Η αύξηση των εξαγωγικών μας επιδόσεων, με κύριο όχημα τον πρωτογενή τομέα, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και οφείλουμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε κάθε υγιή προσπάθεια. Υπάρχει όμως και ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την καταβολή των ποσών της υπερωριακής απασχόλησης των γεωπόνων. Είναι προφανές ότι πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα με τις υπερωρίες των υπαλλήλων και για αυτό θα έχω επαφές τις επόμενες ημέρες με τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να καταβάλλονται τα ποσά που δικαιούνται άμεσα”.