Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: "Αντιδρούμε σε ενδεχόμενη κατάργηση του Γραφείου του ΟΑΕΕ στην πόλη της Αλεξάνδρειας"

Δελτίο τύπου

Στις 28/02/2013 και μετά από παρελκύσεις πολλών συναδέλφων, επισκεφτήκαμε τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ στο γραφείο του στη Βέροια, ζητώντας του να μεριμνήσει ώστε λόγω της αυξανόμενης κινητικότητας που υπάρχει στο γραφείο της Αλεξάνδρειας, ο αρμόδιος υπάλληλος να εργάζεται και δεύτερη μέρα την εβδομάδα πέρα της κάθε Τετάρτης που λειτουργεί σαν γραφείο ΟΑΕΕ τα τελευταία χρόνια. Σημειωτέον ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας παρέχει εντελώς  ΔΩΡΕΑΝ  το χώρο που στεγάζεται το γραφείο του ΟΑΕΕ, καλύπτοντας και όλα τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου.
Η απάντηση του προϊσταμένου κ. Γεώργιου Θώμογλου, παρά την έντονη πίεση που του ασκήθηκε, ήταν αρνητική λόγω έλλειψης προσωπικού! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις 05/03/2013 πληροφορηθήκαμε,  όχι από το γραφείο του ΟΑΕΕ της Βέροιας όπως θεωρούμε ότι όφειλε να κάνει, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει ποτέ ξανά γραφείο ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια. Κατόπιν ενεργειών μας…

…ανακαλέσαμε την απόφαση αυτή για ένα μήνα, ώστε να αποδείξουμε στο διάστημα αυτό ότι αξίζει να λειτουργεί γραφείο στην πόλη της Αλεξάνδρειας, έστω και μια μέρα την εβδομάδα.

Μετά απ’ όλα αυτά τα γεγονότα, στις 29/03/2013  ακολούθησε νέα επίσκεψη της Διοίκησης του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας στον προϊστάμενο κ. Θώμογλου, όπου του ασκήθηκε έντονη κριτική για την όλη στάση του στο θέμα καθώς και με την (αρ. Πρωτ.427/28-3-2013) αίτησής μας του ζητήθηκαν όλες οι «κινήσεις» του γραφείου του ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες  Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο του 2013.
Κατόπιν τούτου και μόλις απαντηθεί η αίτησή μας, θα αποστείλουμε έγγραφο προς την κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΕ με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης γραφείου ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια.
Ενήμερος για την όλη κατάσταση είναι και ο προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Θεσ/νίκης, κος Πουλιόπουλος.
Από την πλευρά μας προτρέπουμε τους συναδέλφους και σε μεμονωμένες αντιδράσεις και καταγγελίες, τόσο στον προϊστάμενο στη Βέροια κ. Θώμογλου (τηλ. 2331023523), όσο και στη Διεύθυνση της Θεσ/νίκης κ. Πουλιόπουλο (2310515694).
Για ενδεχόμενες εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε με νέο Δελτίο Τύπου.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Υ.Γ. Αναρωτιόμαστε κυρίες και κύριοι, πώς είναι δυνατόν ο Δήμος Νάουσας (που κατά την άποψή μας καλώς έχει) να έχει μόνιμο γραφείο ΟΑΕΕ με οχτώ μόνιμους υπαλλήλους και με αριθμό επιχειρήσεων “δύο χιλιάδες εκατόν σαράντα δύο (2142)” και ο Δήμος Αλεξάνδρειας με αριθμό επιχειρήσεων “δύο χιλιάδες εξακόσια ογδόντα τρία (2683)” να μη δικαιούται ούτε μια μέρα την εβδομάδα, γραφείο ΟΑΕΕ ;;;
Στο νέο Δελτίο Τύπου θα σας ανακοινώσουμε και την απάντηση που πήραμε απ’ τους αρμόδιους στη σχετική ερώτηση !!!