Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δωρεάν δείγματα Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες μοιράστηκαν σήμερα στην λαϊκή της Αλεξάνδρειας

από το roumlouki.gr

Τη δεύτερη δράση της, που αφορά στην Αγορά Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, ολοκλήρωσε σήμερα η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης, τα μέλη της οποίας μοίρασαν δωρεάν δείγματα απορρυπαντικών σε καταναλωτές, στη λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας. Η συγκεκριμένη δράση σκοπό είχε να ενημερωθούν οι καταναλωτές για την ποιότητα των προϊόντων και τις τιμές αφού το επόμενο Σάββατο θα μαζευτούν παραγγελίες για το τελικό στάδιο της συγκεκριμένης δράσης στο τέλος του μήνα 28/4/2013, όπου και θα πραγματοποιηθεί η Αγορά Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες. 
Οι καταναλωτές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα…

…μιας και οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, χωρίς αυτό βέβαια να επιβαρύνει την ποιότητα του προϊόντος. Οι εθελοντές βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά από νωρίς το πρωί δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, για να εξυπηρετήσουν τον αρκετό κόσμο που σταματούσε στον πάγκο της Ομάδας για να ενημερωθεί και να κάνει παραγγελίες.
Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες
Πρόκειται για ένα κίνημα, το οποίο δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και καταναλωτές, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Η Ομάδα Δράσης Αλεξάνδρειας πρωτοστατεί σ’ αυτή την πρωτοβουλία θέλοντας να φέρει σε επαφή παραγωγούς και καταναλωτές έτσι ώστε αρκετά προϊόντα που η τιμή τους είναι αδικαιολόγητα αυξημένη λόγω μεσαζόντων, να φτάσουν στον καταναλωτή φθηνότερα.

«Η ιδέα γεννήθηκε λόγω της απήχησης που είχε το «κίνημα της πατάτας». Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν «τόπο» συνάντησης παραγωγών και καταναλωτών, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έρχονταν σε επαφή», λέει ο ένας εκ των εμπνευστών της ιδέας, κ. Στέργιος Μίχος.