Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυστυχώς, μια ακόμη επαλήθευση (19 μήνες μετά!!)


σε λίγο θα το κάνουν και αυτό
“είδος προς εξαφάνιση”!!

Δεν είναι για να πανηγυρίζουμε. Για να κλαίμε είναι! Αλλά το υπενθυμίζουμε, έτσι για να ξέρουν κυρίως οι νέοι αναγνώστες τι διαβάζουν και πότε το διαβάζουν.


Αυτό που μας πειράζει εδώ στην “Περισκόπηση” είναι όταν επαληθευόμαστε για πράγματα που είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Και για μια ακόμη φορά επαληθευτήκαμε, για κάτι δυσάρεστο πάλι, όπως είναι το μηνιάτικο των 490 ευρώ.
Τα πατήματα του οποίου (να το θυμηθείτε και αυτό!) θα γίνουν η κοινή πρακτική για το σύνολο των μισθωτών σε δημόσιο και ιδιωτικό – αν και θα επέλθει και νέα μείωση, σε λίγο διάστημα.

Γράφαμε λοιπόν μεταξύ άλλων εδώ στην “Περισκόπηση”, στις 8 Οκτωβρίου του 2011 (!!!), πριν από ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ μήνες δηλαδή: “…το μέλλον του τόπου το οποίο αν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν θα αμείβεται με 485 ευρώ βασικό μισθό – θυμηθείτε το ποσό στο άμεσο μέλλον, τετρακόσια ογδόντα πέντε ευρώ, και ξαναδείτε την ανάρτηση αυτή σε λίγο καιρό, έτσι για να ξέρετε και τι διαβάζετε δηλαδή! “. Αυτά τα λέγαμε ΕΔΩ, και τα επαναλαμβάναμε πάλι μια ημέρα μετά, ΕΔΩ όταν διαβάσαμε και κάποια επιπλέον πράγματα. Και θυμόμαστε πως μας είχαν κριτικάρει τότε οι αριστεροί (με ή χωρίς εισαγωγικά) – γιατί τους τα …”χώναμε” με αφορμή μια μαθητική διαμαρτυρία, πως γράφουμε ό,τι να ‘ναι.

Δεν είναι θέμα να …πανηγυρίσουμε για τα γραφόμενα, τόσους μήνες πριν. Το αντίθετο, αφού από το ’10 και έπειτα τα λέμε και επιμένουμε: δεν θα μείνει τίποτε όρθιο και η χώρα θα γίνει αγνώριστη όταν η λαίλαπα τελειώσει. Προς το χειρότερο φυσικά…