Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: τα βασικά σημεία από τη χθεσινή συνεδρίαση

…βασικά για εμάς, αφού κάποιος μπορεί να θεωρήσει ως βασικά κάποια άλλα!

Έγινε εχθές η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας, η οποία σε γενικές γραμμές έγινε σε χαμηλούς τόνους – με τρεις μικρές εξαιρέσεις.
Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της διαρροής νερού από αγωγό, στο χωριό Άμμος Ημαθίας (ένα πρόβλημα που αναδείχθηκε από το ομώνυμο blog). Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβαν ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΑλ Γ. Τζίλας και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ενώ αναπτύχθηκε και προς στιγμήν έντονος διάλογος για το θέμα, μεταξύ δημάρχου (ο οποίος είπε πως δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο λόγω παλαιότητας του αγωγού αλλά και επειδή κάποιοι θέλουν να αρδεύουν χρησιμοποιώντας τον αγωγό) και Χρ. Αλευρά (ο οποίος ανέφερε πως παρόμοια πράγματα συμβαίνουν στην περιοχή εκείνη επί επτάμηνο και  διοίκηση δεν κάνει τίποτε). Όπως και να έχει, η είδηση είναι ότι τα θέμα βαίνει προς τη λύση του και πως μέσα στον Απρίλιο το πρόβλημα θα διορθωθεί.
Το δεύτερο σημείο αφορούσε…

…το θέμα που υπήρξε με τον Παιδικό Σταθμό της Αλεξάνδρειας και τις (αυξημένες) αναλώσεις ειδών που παρατηρήθηκαν σε αυτόν το προηγούμενο διάστημα. Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησαν κυρίως οι Ν. Κούτσιας (ως αρμόδιος πρόεδρος της εποπτεύουσας επιτροπής) και η Μαρία Βουλγαροπούλου (από την αντιπολίτευση). Κάποια στιγμή το θέμα πήγε να ξεφύγει ελαφρώς – αφού η συζήτηση δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά συνεχίστηκε και συνδυάστηκε και με τη μετάθεση μαγείρισσας στον άλλο Παιδικό.
Η δεύτερη εξαίρεση αφορούσε το τελευταίο (21ο θέμα). Το θέμα είχε να κάνει με τη μετάβαση στην Ιταλία αντιπροσωπείας του Δήμου και με το κόστος των εισιτηρίων – οι σύμβουλοι καλούνταν να ψηφίσουν την κάλυψη των εξόδων για τη μετακίνηση 10 (δέκα) ατόμων με αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη ως στο αεροδρόμιο του Μιλάνου (BergamoOrio al Serio) και επιστροφή. Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος ανέφερε πως το κόστος (το οποίο τελικά ήταν μικρότερο από το ενδεικτικό, όπως αναφέρθηκε, αναγραφόμενο στο εισηγητικό σημείωμα) θα μπορούσε να είναι σαφώς μικρότερο. Το θέμα έκλεισε κάπου εκεί,αφού δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις από την Πρόεδρο του Δ.Σ.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αναφορά από τον Δήμαρχο στις επιτυχίες αθλητών του Δήμου μας και όπως ανέφερε ο Δήμος θα βοηθήσει όπου μπορεί  αλλά και θα τιμήσει τους αθλητές.