Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ίσως και να χρησιμοποιηθεί ως …"τράμπα"

Διαβάστε τι μπορεί να συμβαίνει και γράφτε κάπου την ημερομηνία και το που το διαβάσατε.

Αυτή η ιστορία με την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (δηλαδή στην ουσία με αυτά που μας οφείλονται ως επανορθώσεις/αποζημιώσεις κλπ κλπ), κάτι μας λέει πως δεν θα μείνει μόνο σε επίπεδο απαίτησης από μέρους μας της αποπληρωμής.
Διαβάστε ορισμένα σημαδιακά πράγματα:

– Η έκθεση αποτελεί προϊόν συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής και ταξινόμησης του ιστορικού αρχειακού υλικού το οποίο προστατεύεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τόσο καιρό το υλικό αυτό βρίσκονταν διασκορπισμένο σε διάφορα αρχεία, σε υπόγεια πέραν της μιας υπηρεσιών του Κράτους.
– Διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.
– Ο πλήρης φάκελος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που σχηματίστηκε για πρώτη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με κυβερνητική εντολή, είχε μεταβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η ιστορία ανακινείται σε “περίεργη” χρονική συγκυρία – και μετά από πολλά χρόνια επίσημης αδράνειας από μέρους της Ελλάδας.
Μην απορήσετε αν το θέμα αυτό χρησιμοποιηθεί(ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ) ως “τράμπα”για κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο επίκαιρο…