Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση των αστυνομικών υπαλλήλων Ημαθίας με τον Γ. Καρατζαφέρη

Το Σάββατο 30/03/2013 και ώρα 16:00΄ στο Ξενοδοχείο Αιγές στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας εκπροσωπούμενης από τον Πρόεδρο κ. ΜΟΥΡΤΗ Απόστολο και τον Αντιπρόεδρο κ. ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Βασίλειο με τον Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Γεώργιο. Με τον κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Γεώργιο συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης μας, ενώ ο ίδιος δήλωσε γνώστης αυτών και υποσχέθηκε πως θα σταθεί σύμμαχος της προσπάθειάς μας για την επίλυση αυτών. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε τα κάτωθι θέματα :


α) Οι νέες αποσπάσεις προσωπικού της Α.Δ. Ημαθίας στην Ορεστιάδα
Στα πλαίσια της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, αποσπάται συνεχώς μεγάλος αριθμός αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας στον Έβρο προς ενίσχυση των εκεί Αστυνομικών Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται πλήρως οι υπηρεσίες μας, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα το προσωπικό που μένει πίσω με διπλάσιο φόρτο εργασίας δεδομένου ότι η εγκληματικότητα στο Νομό μας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

β) Η αποσυμφόρηση των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας καθώς και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας,
Πλέον τα αστυνομικά κρατητήρια του Νομού μας έχουν μετατραπεί σε μίνι σωφρονιστικά καταστήματα καθώς οι ποινικοί κρατούμενοι δεν παραλαμβάνονται από τα σωφρονιστικά καταστήματα λόγω συμφόρησης αυτών. Παραβιάζονται καθημερινά Προεδρικά Διατάγματα που ορίζουν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών κρατητηρίων εις βάρος τόσο των αστυνομικών που υπηρετούν όσο και των ίδιων των κρατουμένων, αλλά και καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων όπως αυτά προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) καθώς η διαμονή και φύλαξη των κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια ορίζεται ως ο απολύτως αναγκαίος χρόνος για την μεταφορά τους σε σωφρονιστικά καταστήματα που δεν πραγματοποιείται ποτέ αλλά και ο αριθμός φύλαξης αυτών είναι πάντοτε σχεδόν διπλάσιος του προβλεπόμενου.

γ) Η έλλειψη, αποκατάσταση αλλά και συντήρηση απαρχαιωμένου μηχανοκίνητου στόλου όλων των υπηρεσιών της Α.Δ. Ημαθίας,
Είναι πλέον κοινά παραδεκτό πως μία ματιά στον απαρχαιωμένο μηχανοκίνητο στόλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα για το πώς εμείς οι Αστυνομικοί αντιμετωπίζουμε την αύξηση της εγκληματικότητας στο Νομό μας παρά προκαλεί αίσθημα ασφάλειας και τάξης στους πολίτες της Βέροιας. Η έλλειψη συντήρησης αλλά και αποκατάστασης των οχημάτων μας έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κενό στην παροχή των υπηρεσιών μας αλλά και ταυτοχρόνως αποτελεί τροχοπέδη της ασφάλειας των ίδιων των αστυνομικών που χειρίζονται τα οχήματα αυτά.

Γνωρίσαμε στον κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ πως ευελπιστούμε στο πρόσωπό του να βρούμε έναν αρωγό της προσπάθειάς μας να προσφέρουμε στους πολίτες της Ημαθίας το αίσθημα ασφάλειας και τάξης μιας δικαιοκρατούμενης κοινωνίας όπως τουλάχιστον θέλουμε να αποκαλούμε την Ελλάδα του 2013.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος
Ο Γεν. Γραμματέας ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος