Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στην κόψη του ξυραφιού και η Ιταλία

Όλοι επισημαίνουν την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα μια Κυβέρνηση που θα έχει την πλειοψηφία.

Στη δεύτερη ημέρα του βρίσκεται ο Μπερσάνι, ο οποίος έχει λάβει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από τον Ιταλό Πρόεδρο Τζορτζιο Ναπολιτάνο.
Ο Πρόεδρος της γείτονος χώρας ήταν σαφής, σε δήλωσή του σήμερα: “Χρειάζεται να δοθεί συνέχεια στις δημοκρατικές μας θεσμούς” είπε ο Ναπολιτάνο μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε μια εκδήλωση για θύματα της ναζιστικής θηριωδίας (παρουσία και του Γερμανού Προέδρου) – κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στο γεγονός πως ίσως οι εντολές σχηματισμού Κυβέρνησης που έχει δώσει (και πιθανόν να συνεχίσει να δίδει) είναι οι τελευταίες πράξεις του ως Προέδρου της χώρας του.

Από την άλλη, ο Νίκι Βέντολα κοιτάζει προς τη μεριά του Γκρίλο και κάνει αναφορά σε “στοχευμένες προγραμματικές συγκλίσεις” και όχι σε συνολικές στρατηγικές συμμαχίες. Η αδυναμία στο σχηματισμό Κυβέρνησης είναι εμφανής πλέον, έναν μήνα μετά από τις εκλογές, ενώ η ανάγκη σχηματισμού συμμαχικής Κυβέρνησης…
…που θα έχει την πλειοψηφία είναι περισσότερο από επιβεβλημένη, αφού οι οικονομικοί και πολιτικοί παρατηρητές στην Ιταλία είναι σίγουροι πως όταν τελειώσει το “κυπριακό σήριαλ” σειρά θα πάρει η Ιταλία.