Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στην Ημαθία ο Κινέζος πρέσβης

Αύριο θα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια και την Κυριακή στη Νάουσα

Στη στόχευση των προσπαθειών ανάπτυξης συνεργασιών στον εμπορικό-επιχειρηματικό και τον τουριστικό τομέα συμφώνησαν φορείς και αρχές της Ημαθίας και ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα στη διάρκεια της επίσκεψής του δεύτερου στη Βέροια το απόγευμα της Παρασκευής.
Η επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη Du Qiwen ξεκίνησε από το δημαρχείο Βέροιας. Εκεί τον υποδέχθηκε η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, παρουσία του δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη, των αντιδημάρχων κ.κ. Λαζαρίδη, Μαυροκεφαλίδη και Κορωνά, της δημοτικής συμβούλου κ. Αρχοντάκη, καθώς και του προέδρου του ΕΛΟΤ πρώην βουλευτή Άγγελου Τόλκα.

Στη διάρκεια των χαιρετισμών η κ. Ουσουλτζόγλου καλωσόρισε τον Κινέζο διπλωμάτη και σημείωσε ότι μόνο οφέλη μπορούν να περιμένουν οι δύο πλευρές από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών τους. Εστίασε στα κοινά σημεία των δύο χωρών που έχουν να κάνουν με τη διαχρονική τους διαδρομή στην ιστορία και την προσφορά στην ανθρωπότητα. Αναφερόμενη στην Ημαθία και τη Βέροια τόνισε ότι οι δυνατότητες συνεργασίας με την Κίνα υπάρχουν στον τουρισμό, αλλά και στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση.

Ευχαρίστησε με τη σειρά του για τη θερμή υποδοχή ο Κινέζος Πρέσβης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τους ικανούς ανθρώπους που συνάντησε στην περιοχή και κάνοντας ειδική αναφορά στον κ. Τόλκα που γνώρισε σε ταξίδι του στην Κίνα και ήταν αυτός που βοήθησε ώστε να επιτευχθεί το ταξίδι στην Ημαθία. Υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες του κάνουν λόγο για μια ικανή δήμαρχο, ενώ αναφερόμενος στην Ημαθία τόνισε ότι μέσω της επίσκεψης αναμένει να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να βοηθήσει, αλλά και να τονίσει σε ομιλία του στο Επιμελητήριο το κινέζικο μοντέλο ανάπτυξης.
Καλωσορίζοντας τον Κινέζο Πρέσβη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης τον προέτρεψε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει σε συνεργασίες που θα αναπτύξουν την περιοχή “η οποία θα σας ευγνωμονεί αιώνια αν το καταφέρετε”, όπως δήλωσε.
Στο τέλος της διαδικασίας ανταλλάχθηκαν δώρα.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Εβραϊκή Συναγωγή, το Βήμα Αποστόλου Παύλου και το Μεντρεσέ Τζαμί.
Ομιλία στο Επιμελητήριο

Στη συνέχεια ο Κινέζος Πρέσβης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ημαθίας όπου είχε συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή, ενώ ακολούθησε ομιλία σε παραγωγικούς φορείς, επιχειρήσεις και τις αρχές της Ημαθίας, στη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε στοιχεία για την Κίνα αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας. Τον είχε καλωσορίσει εκ μέρους του προέδρου ο αντιπρόεδρος κ. Μπιζέτας.

Στο Επιμελητήριο παραβρέθηκαν: οι βουλευτές Γεωργία Μπατσαρά, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Κώστας Γιοβανόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Άγγελος Τόλκας, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μπαλτατζίδου κ.ά.
Το πρόγραμμα του Κινέζου Πρέσβη περιλαμβάνει επίσκεψη στη Βεργίνα και επιχειρήσεις της Αλεξάνδρειας το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα γίνει επίσκεψη στη Νάουσα για την αποκριά.

πηγή: ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ