Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προϋπολογισμοί χωρών ευρωζώνης: πρώτα θα περνάνε από Βρυξέλλες

Ένα ακόμη βηματάκι προς μια Ομοσπονδία που αυτοί θέλουν και στήνουν ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ – χωρίς να ρωτήσουν ΚΑΝΕΝΑ !!!

Ένα ακόμη κεφάλαιο της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας (όσων το υπέγραψαν) στις Βρυξέλλες και στο αόρατο διευθυντήριο τους γράφτηκε τις ημέρες που μας πέρασαν.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έδωσαν το πράσινο φως στη λεγόμενη δεύτερη δέσμη οικονομικής διακυβέρνησης, ένα νομοθετικό πλαίσιο που ενισχύει τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τον έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ.
Με δυο κουβέντες:

όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα υποχρεούνται να υποβάλουν τα σχέδια των προϋπολογισμών τους στην Επιτροπή και το Eurogroup έως τα μέσα Οκτωβρίου κάθε έτους. Εάν ένα σχέδιο δεν πληροί τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο απαγορεύει ελλείμματα άνω του 3%, η Επιτροπή θα μπορεί να ζητεί αλλαγές. Επίσης πρόκειται να ελέγχει αν το σχέδιο προϋπολογισμού είναι σύμφωνο με τις συστάσεις τις οποίες θα κάνει το Μάιο.
Όσοι εξακολουθούν και μιλάνε για …κυρίαρχα εθνικά κοινοβούλια είναι απλά ψεύτες και το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιωθούν τα ψέματά τους, όταν θα ολοκληρωθούν και τα έξι πακέτα της λεγόμενης οικονομικής διακυβέρνησης, η οποία στο μόνο που αποσκοπεί είναι στη σωτηρία και διατήρηση του ευρώ, που είναι κυριολεκτικά σάπιο και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών και των ισχυρών οικονομιών όπως της Γερμανίας.