Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πεντάμηνη απασχόληση στην τοπική αυτοδιοίκηση για ανέργους

Με ασπιρίνες και σιροπάκια κανείς δεν καταπολέμησε τον καρκίνο.
Καρκίνος στην περίπτωση αυτή είναι η παρατεταμένη ύφεση.

Υποβλήθηκε λέει πρόγραμμα για πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους σε άτομα που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο.
Όσοι προσληφθούν θα απασχοληθούν σε διάφορα πόστα, από διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων μέχρι κοινωνικά παντοπωλεία και καθαρισμούς παραλιών ή υπηρεσίες φροντίδας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για το πρόγραμμα, σε αυτό θα ενταχθούν άνεργοι (υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) μέσω του συστήματος της μοριοδότησης και με συγκεκριμένα κριτήρια.
Φυσικά οι μισθοί δεν θα είναι μεγαλύτεροι από…

…τα 500 ευρώ (με διάκριση μεταξύ όσων είναι πάνω  ή κάτω από 25 ετών).
Αν και αν το δει κανείς λογικά και …πονηρά, σκεφτείτε που θα πάνε την ανεργία – τα επίσημα  ποσοστά που καταγράφονται δηλαδή – όταν κάποιοι συνάνθρωποί μας “βολευτούν” κάπου για ένα διάστημα και μετά πάλι θα βρεθούν άνεργοι, χωρίς να τους εντάξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ξανά στις λίστες όσων δεν έχουν εργασία, χωρίς να έχουν να ελπίζουν σε κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να βρουν μια σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία. Στα χαρτιά η ανεργία θα πέσει. Στην πραγματικότητα;;